Zoek
Sluit dit zoekvak.

4 Tips Om Jouw Menu Te Pimpen

Door: Bregje

”It’s all about the presentation”. Zeg eens eerlijk, een goede presentatie is het halve werk. Dat weet iedere hobbykok, keukenprinses en sterrenchef. Als je dat mooie plaatje dan ook nog eens goed op de foto weet te zetten, ben je klaar! Tenminste, bijna klaar. Je hoeft het alleen nog maar op te eten. Ik geef een aantal basis tips die iedere hobbychef kan toepassen. Ook met een smartphone. Probeer het eens uit voor jouw ShareDnD.nl menu, wedden dat de boekingen zullen binnenstromen!

1| Zorg voor een heldere foto
Eten ziet er meteen al smakelijker uit wanneer de foto licht is. Hierdoor ontstaan frisse kleuren waardoor het gerecht er vers en aantrekkelijk uitziet. Een lichte, effen ondergrond kan hierbij helpen.

2| Probeer eens een andere hoek
Probeer eens te variëren met de hoek waarin je fotografeert. Dit kan het beeld spannender of duidelijker maken. Wanneer je de zijkant, op dezelfde hoogte als het gerecht fotografeert, zie je vaak het beste wat er op het bord ligt. Van bovenaf wordt het beeld overzichtelijk en een schuine hoek laat meerdere kanten van het gerecht zien.

3| Breken & snijden
Jouw gerecht kan er op zichzelf al prima uitzien, maar vaak wordt het allemaal nog net iets smakelijker als het al aangesneden is. Een stuk uit de taart, gebroken chocolade, kruimels brood. Het ziet er allemaal minder klinisch uit als het aangesneden is en eruit ziet alsof je zo een stukje kunt pakken. (Neem overigens geen hap van je gerecht, tandafdrukken worden niet als heel smakelijk ervaren.)

4| Scherp stellen
Zorg ervoor dat jouw gerecht scherp op de foto staat. Het gerecht ziet er frisser en netter uit als het duidelijk te zien is. Het is zonde als jouw beeld wazig is en het daardoor niet duidelijk is wat jij hebt bereid.

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief