Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boomstronk in m’n tuin: hoe kom ik er vanaf?

Een boomstronk in de tuin kan vervelend zijn om verschillende redenen. Hij kan er bijvoorbeeld onaantrekkelijk uitzien of enorm in de weg staan bij het uitvoeren van tuinwerkzaamheden. Ook kan het gevaarlijk zijn als mensen erover struikelen, wanneer de stam zich op een onverwachte plaats bevindt en niet zichtbaar is. Bovendien kan het ook een bron van insecten en schimmels zijn, die kunnen overslaan op andere planten in de buurt. Het is dus een goed idee om de boomstronk professioneel te laten verwijderen. 

Geen zorgen, er zijn genoeg bedrijven die jou kunnen helpen bij het weghalen van de boomstronk. Een van de meest effectieve manieren is door de stam te laten frezen. Doordat er sterke, compacte machines met rupsbanden worden gebruikt, wordt het gewicht op de grond verdeeld en blijft de schade in uw tuin of op uw terrein minimaal. 

Stobben Frezen is een bedrijf dat sinds 2014 volledig gespecialiseerd is in het weghalen van boomstronken. Ze beschikken over diverse machines om zo te werken op de grondigste, snelste, goedkoopste en veiligste manier.

Werkwijze

Eerst wordt er geïnspecteerd hoe groot de boomstronk is en hoe diep deze in de grond zit. Dan worden de stobben en boomwortels gefreesd zodat er niet omheen gegraven hoeft te worden. Vervolgens wordt het hout verpulverd tot kleine snippers die afgevoerd kunnen worden of in de tuin verspreid kunnen worden. Tot slot wordt je tuin of terrein weer netjes opgeruimd. De vrijgekomen ruimte kan na het werk uiteraard gebruikt worden voor nieuw gazon of bestrating.

Het frezen van een boomstronk kan een behoorlijk tijdrovend en fysiek veeleisend proces zijn. Daarom is het verstandig om een professional in te huren om dit werk voor u te doen. Een ervaren bedrijf beschikt over de juiste machines en expertise om de klus snel en efficiënt te klaren. Zo kunt u snel weer genieten van uw mooie tuin zonder de hinder van een lelijke boomstronk.

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief