Zoek
Sluit dit zoekvak.

Champagnereis met hobbychef Mariken

Door: Mariken de Wolf

Naar een heleboel omzwervingen ben ik sinds enige tijd weer aan het doen wat ik echt leuk vind. Koken! In ons huiskamerrestaurant serveren wij de meest lekkere gerechten en als thuiskok kom ik overal. Als levensgenieter is het dan ook echt heerlijk om anderen te zien genieten van datgene wat je met zo veel liefde, zorg en toewijding bedenkt en bereid.

Voor inspiratie kom ik overal maar het allerleukste zijn onze trips naar de Champagne Ardennen. Slapen en ontbijten in een chambre d’hotes en dan op pad. Toeren door het Franse land opzoek naar lekkere restaurantjes maar vooral op zoek naar geweldige champagne. Het is dan ook nooit te vroeg om champagne te drinken. Wij beginnen het liefst al met een glas bubbels bij het ontbijt!

Tijdens deze trips geniet ik van de glooiende weggetjes langs alle wijnranken van de grote champagnehuizen. Maar ook de lokale wijnboeren en de kleinere wijnhuizen zijn een feest. De mensen vinden het leuk dat je komt proeven en doen echt hun best je te laten genieten van hun champagne. Er lijkt geen einde aan te komen, overal waar je kijkt zie je druiven. En als je dan in het zonnetje even weg droomt, bedenk je de lekkerste gerechten.

Het is erg leuk om een bezoek te brengen aan een van deze grote champagnehuizen en te zien wat er voor een proces vooraf gaat aan een lekker en goed glas champagne. Voor onze bruiloft afgelopen jaar zijn wij zelf de champagne gaan proeven. We hebben een heerlijke keuze gemaakt voor deze bijzondere dag. Gelukkig hadden we nog een aantal flessen over om later samen nog een keer van te genieten.

Een diner of een feestje is bij mij dan ook niet compleet zonder een lekker glas bubbels en dan het liefst echte champagne. Samen met lekker eten en een goed gezelschap maakt dat het leven erg mooi.

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief