Search
Close this search box.

Foodheaven: de Markthal

Door: Christine Rietveld

Yes, ik was in de maand februari twee keer in de Markthal. Dit is voor mij, ondanks dat ik in Rotterdam woon, speciaal. Dat betekende namelijk dat ik twee keer zonder kind aan mijn zijde kon genieten en proeven van alles wat de Markthal te bieden heeft.

De eerste keer was ik met mijn vriend lekker een dagje uit. Wij moeten dan altijd iets eten bij het Vietnamese kraampje, een heerlijk bamisoepje gevuld met lekkere dingen en kruiden. De broodjes zijn er ook echt super. Zij hebben verschillende keuzes. Deze keer had ik een broodje met varkensvlees, rundvlees én lekker veel groenten. Daar hou ik wel van dus ik heb zitten smullen.

Na lekker gegeten te hebben, zijn we aan ons rondje Markthal begonnen. Het was weer gezellig druk. Er zijn altijd een peer plekken waar ik echt iets móét kopen. Een daarvan is de kraam met gedroogde vruchten en noten. Heerlijke dadels hebben ze daar. Ook de kraam met allerlei soorten sambal staat altijd hoog op de lijst. Het is dat ik thuis nog een aantal potten had staan dus heb met deze keer kunnen beheersen tot het aanschaffen van één potje. De volgende kraam is de kruidenkraam, hier lijkt het wel Marokko alleen dan op een paar vierkante meter. Ze hebben een eigen kruidenmix die echt bij bijna  alles past (ik vind het zelf erg lekker over mijn gebakken krieltjes). Nadat ik hier weer ingeslagen heb, ga ik naar de kraam ernaast. De theekraam, mijn nieuwe favoriet, heerlijke soorten losse thee. En ja, ik weet het, ik kom er nu pas achter dat losse thee echt veel lekkerder is dan thee uit voorverpakte zakjes. Ik heb dit jaren lang onderdrukt, eigenlijk omdat ik al wist dat “losse thee” een nieuwe verslaving kon worden. Al ben ik ook wel kieskeurig want ik lust ook weer niet alle thee. Ik wil vooral iets met fruit erin. Verder maakt het mij dan niet uit of het zwarte of groene of witte thee is. Maar wat een keus hebben ze daar, en nog bio ook. Na aankoop van gelukkig maar drie verschillende soorten thee konden wij verder.

Wat ik ook altijd moet eten als ik in de Markthal ben zijn churros. Helaas, na mijn lunch paste dit niet meer tot mijn spijt… wat een schok was voor mijn vriend! Wel had ik nog plek voor een lekker gezonde smoothie. Deze worden vers bereid met lokaal fruit. Lekker hoor!
Toen was ik verzadigd en gingen wij op naar huis, want de oppas (oma) haar tijd zat er bijna op. De tweede keer dat ik deze maand naar de Markthal ging was op een vrijdagavond samen met mijn beste vriendin. Zij had nog nooit wat gegeten in de Markthal, dus daar moest verandering in komen. Na heerlijk bij een slager een proeverij van de dag (heerlijke worstjes en super malse varkenspoot) gedeeld te hebben, gingen wij natuurlijk naar het Vietnamese kraampje, soeppie!

Na de soep moesten we nog een dessertje. Eerst nog even gedacht aan een frozen yoghurt maar uiteindelijk toch gegaan voor een lekker ijsje. Na het ijsje was het bijna sluitingstijd van de Markthal. Gelukkig blijven alle tentjes aan de zijkant van de markthal  wel open, omdat die ook vanaf buiten bereikbaar zijn. Dus op naar een kopje koffie als afsluiting van een heerlijke en vooral gezellige avond.

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief