Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gastervaring: uit eten in Leeuwarden

Door: Jose Mink

Hobbykok? Leef je uit! Als liefhebber van zowel kokkerellen als lekker eten, zag ik onlangs via social media een uitnodiging voor een huiskamerrestaurant bij mij in de buurt die ik niet kon afslaan. Mijn nieuwsgierigheid werd al gauw enthousiasme en ik schreef mij vol verwachting in.

Een aanschuiftafel in je woonkamer, een stevig concept dat 2 belangen behartigt:

  1. Als hobbychef mag je semi-professioneel aan de slag gaan. Er komen gasten in jouw huis tegen betaling genieten van jouw kookkunsten. Je bent kok, gastheer/vrouw èn deelnemer van het diner.
  2. Mensen die graag uiteten gaan maar ook andere mensen willen ontmoeten, slaan hierbij 2 vliegen in 1 klap. Lekker uitgaan in een huiselijke sfeer.

Mijn diner was bij Jenneke’s Kitchen in Leeuwarden. Een kleurrijk persoon wat je direct terugziet in haar huis. En het mag gezegd worden: ”Zij is wel een trendsetter”.  Want in Leeuwarden is zij tot nu toe de enige hobbychef die via ShareDnD haar huiskamerdiners  verzorgt.

Onze avond stond in het teken van “Simply Italian”.

De lange tafel was feestelijk gedekt voor 10 personen en daarop stonden de eerste  themahapjes ons al uitnodigend toe te lachen. Meerdere Italiaanse hamsoorten, gemarineerde mozzarella, olijven en, naar later bleek, waanzinnig lekker vers gebakken brood. Details zoals een vaasje bloemen en flessen water met muntblad gaven het geheel  een verzorgd uiterlijk. Alle gasten kregen een heerlijk glas wijn aangeboden en spontaan ontstond er een voorstelrondje. Jenneke’s hartelijke ontvangst en de ontspannen sfeer maakte dat het ijs heel snel gebroken was en binnen een mum van tijd waren alle gasten met elkaar in een gezellig gesprek verwikkeld. Het “ouwe-jongens-krentebrood” gevoel was  hierbij officieel een feit.

Bij alle drie de gangen bleef de natuurlijke smaak van de producten behouden. Van standaard Italiaanse combinaties geen sprake want met name de toevoeging  van verrassende ingrediënten viel op.  Courgettesoep met rucola, pijnboompitten en parmezaan, venkel door de worstjes naast de lintpasta en als hoogtepunt de tiramisu besprenkelt met huisgemaakte limoncello. Er is ook tijd voor educatie want ieder gerecht wordt ingeleid met een korte tekst en uitleg van de herkomst. Naast het feit dat onze topchef uitmuntend staat te koken, zorgt zij er tevens voor dat onze glazen gevuld blijven en daar waar het kan wordt ook nog een praatje gemaakt. Knap hoor, chapeau oftewel molto buono!!

Het is mij duidelijk dat hier vers, heel goed voorbereid maar bovenal met heel veel passie gekookt is. So, it was Italian……but far, far from simply.

En kan Leeuwarden versterking gebruiken in hobbychefs? Jazeker…..fileer, snijd, kook, bak, stoof, smoor, maak er wat van. Maar leef je vooral uit binnen dit  concept.  ShareDnD biedt  je hiervoor graag een platform.

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief