Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het is Lente, in de ogen van de…..

Yes, het is eindelijk weer lente. Hier heb ik zo lang naar uitgekeken. Weer lekker zaadjes planten in mijn moestuinbak en deze groenten lekker gebruiken tijdens het koken. Lekker verse en zelf gekweekte producten. Smaakt echt beter dan sommige producten uit de supermarkt. Ik heb in mijn bak verschillende groenten staan. Helemaal vooraan heb ik paksoi, kropsla en spinazie.

Met de spinazie ben ik al aan de tweede lichting bezig, want de eerste zaadjes zijn al lekker door een roerei gegaan als ontbijt.

Ook mijn worteltjes had ik al geoogst, dit omdat ik dacht dat ze al groot genoeg waren, maar helaas toch net iets te klein gelukkig niet minder lekker.

Als het lente wordt gaat alles zo lekker ruiken vers gras, mooie bloesem in appel en perenbomen. Hiervan krijg ik altijd behoefte aan appeltaart. Nu zal ik eerlijk toegeven dat ik nog nooit een klassieke appeltaart gebakken heb. Ik ga meestal voor net ff anders, dus vandaar mijn Franse appeltaart. Hierin zit op de bodem appelcompote en dan hierover heen hele dunne appelschijfjes, na het bakken bestrijken met abrikozenjam als glans laagje. En ziet er niet uit als een plaatje, al zeg ik het zelf 😉

Om nog even terug te komen op mijn mini moestuintje. Ik ben dit jaar ook aan het uitproberen of ik ook pronkbonen ( soort snijbonen) kan kweken. Deze krijgen super mooie rode bloesem dus ben benieuwd. Ook heb ik stambonen staan, hier gaan lekker sperziebonen aangroeien. Tevens moet ik lang wachten voordat ik mijn aardappels kan oogsten, tenzij ik trek heb in kleine krieltjes dan kan ik ze er eerder uitwroeten.

Als jullie goed op bovenstaande foto kijken zie je ook viooltjes, deze kan je eten. ( let wel niet alle soorten zijn eetbaar) Zo sla je twee vliegen in een klap, leuk in je tuintje of balkon en lekker om bij je gasten op het bord te leggen.

Ik wens jullie een prettige lente en probeer zelf ook eens groenten te kweken. En weet je niet hoe, kijk dan eens op de site van de makkelijkemoestuin.nl. Een handige site met leuke tips.

Groetjes Christine

PS voor meer foto`s kijk op mijn Instagram!

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief