Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het recept tegen de eenzaamheid

We hebben het allemaal wel in het nieuws gelezen: Eenzaamheid is één van de grootste maatschappelijke uitdagingen in Nederland, met name onder ouderen. ShareDnD is ook hard bezig met maatschappelijke projecten om te helpen bij dit probleem. Gezamenlijk eten zorgt voor sociale verbinding en gezelligheid, wat zó belangrijk is bij het aanpakken van eenzaamheid. Wij zijn aan het denken hoe we onze chefs kunnen inzetten om dit probleem lokaal aan te pakken.

Verandering begint klein! 

Daarom hebben we hier het inspirerende verhaal van Elly. Ondanks dat ze niet goed ter been is, organiseert ze diners voor een groep eenzame ouderen bij haar in de buurt.

“Ik ben begonnen met dit idee door mijn passie voor koken en het feit dat ik zelf ook alleen was. In mijn omgeving kende ik verschillende mensen die het moeilijk vonden om voor zichzelf een lekkere en uitgebreide maaltijd te maken. Ze vonden het vervelend om alleen te eten. Normaal kook ik veel Indonesisch, Marokkaans en Indisch maar mijn gasten houden het meest van de Nederlandse pot. Ik kreeg de uitdaging om gerechten te bedenken en te serveren op het mooie servies dat in mijn kast staat. Omdat ik lang in de keuken sta, krijg ik wel last van mijn benen. Dit wordt ruim vergoed door de sfeer en de lovende woorden. De sfeer zat er vanaf dag 1 goed in, ik merk hoe erg de ouderen uitkijken naar deze avonden. Als ik zie hoe dankbaar mijn gasten zijn hoop ik hier nog zo lang mogelijk mee door te kunnen gaan. Het is zo belangrijk voor ons allebei. Ik haal mijn gasten zelf op zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over vervoer, meestal heb ik er 4 of 6. Zoals mijn gasten zeggen: we hebben alleen maar te genieten, alles wordt voor ons verzorgd.”

Zoals jullie zien is het opzetten van deze projecten enorm belangrijk. Het liefste hadden we dit gisteren al overal in Nederland hebben opgezet. Zo snel gaat het helaas niet, maar door dit verhaal te delen willen we anderen inspireren hetzelfde te doen. Misschien ligt de lokale oplossing voor eenzaamheid wel in jouw huiskamer!

Geïnspireerd geraakt?  Meld je aan en stuur ons een berichtje als we jou kunnen helpen met projecten tegen eenzaamheid. Probeer het! Wij staan voor je klaar als je ergens tegenaan loopt.

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief