Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlanders eten vaker buiten de deur

Door: Bregje Wentink

Eten en drinken is belangrijk, dat weten we bij ShareDnD.nl als geen ander. Maar hoe zien de cijfers eruit? Waar eten we, wat eten we en wat vinden we belangrijk? Daar wordt gelukkig onderzoek naar gedaan. En de resultaten liegen er niet om:

Nederlanders hebben vorig jaar 643 miljoen euro meer uitgegeven aan eten en drinken buiten de deur dan in 2014. Dat komt volgens het FoodService Instituut Nederland (FSIN) doordat het consumentenvertrouwen toenam, maar ook veranderingen in het consumptiegedrag van mensen speelden een rol.

De stijging van de uitgaven aan buitenhuisconsumptie betekent niet dat het alle horecabedrijven weer voor de wind gaat. Veel cateraars en horecazaken zouden het moeilijk hebben, terwijl anderen het ”extreem goed” doen. Dat komt volgens het FSIN doordat de consument steeds vaker de ”uitersten” van de markt opzoekt. Dat zou betekenen dat de bovenkant van de markt, met ”gepersonaliseerde gerechten en premium producten” de komende jaren belangrijker wordt. Het kennisinstituut verwacht ook dat consumenten vaker zullen gaan voor het ”echte voordeelgevoel, waardoor er meer discountachtige segmenten ontstaan”. Ook het laten thuisbezorgen en afhalen van eten zit behoorlijk in de lift. De bezorg- en afhaalomzet groeide vorig jaar naar 1,13 miljard euro, een toename van ruim 8 procent. ”De komende jaren zal die markt stijgen tot een omvang van minimaal 4 euro miljard in 2025”, analyseerde het FSIN.

Wij als ShareDnD’ers zeggen: ”Zet die huiskamerrestaurants ook maar in de lift in 2016! Samen dineren is wel zo gezellig”.

By www.nu.nl

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant
Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief