Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips over foodfotografie!

Door: Christine Rietveld

woensdag 04 mei 09:33

Mijn naam is Christine Rietveld, ik ben 28 jaar en ben al sinds 12 jaar bezig met eten maken en de laatste paar jaar met fotograferen. Mijn passie voor koken is begonnen toen ik als 15-jarig meisje als bijbaantje ging werken bij La Place. Hier stond ik op de saladeafdeling en na een jaartje kon ik door naar de warme keuken. Daar heb ik echt de basisdingen geleerd zoals dressings maken, vis fileren, vlees bakken en ga zo maar door. Dit maakte mij zo enthousiast dat ik mijn eerste kookboek kocht: ‘Koken met 3 ingrediënten’. Nou, hierna ging ik helemaal los! Mijn collectie kookboeken bestaat nu uit meer dan 300 boeken. Hieruit haal ik veel inspiratie en vervolgens maak ik de gerechten met een eigen twist. Zoals velen van jullie als hobbychefs dat doen. Een recept is de basis van een gerecht waarna je het kunt uitbreiden en aanpassen naar je eigen smaak en kwaliteiten. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan andere mensen die genieten van het eten dat jij gemaakt hebt?

Door mijn passie voor alles wat met eten te maken heeft, ben ik een eigen cateringbedrijf begonnen totdat mijn dochter geboren werd 2,5 jaar geleden. Door mijn cateringbedrijf ben ik ook gaan fotograferen, want mensen zien nou eenmaal graag wat ze gaan eten. Deels om een goede keuze te maken, maar ook om een indruk te krijgen van wat ze kunnen verwachten. Het maken van mooie en duidelijke foto’s wordt steeds belangrijker. Je hoeft niet direct een hele dure camera te kopen hoor, de meeste mobiele telefoons tegenwoordig maken ook goede foto’s. Op de computer of zelfs op je telefoon (met bijvoorbeeld Instagram) kan je je foto’s bewerken. Maar een mooi gerecht heeft niet veel nodig!

Hieronder een paar simpele tips en tricks die heel eenvoudig zijn om toe te passen voor je foto’s. Wil je meer boekingen voor jouw ShareDnD menu? Ga dan met deze tips aan de slag!

1| Fotografeer je gerechten bij daglicht in plaats van bij avondlicht. Hierdoor kun je goed gebruik maken van de sterke en natuurlijke belichting van buiten!

2| Laat het gerecht voor zich spreken. Een mooi gerecht heeft niet veel poespas nodig.

3| Houd decoraties bij het gerecht maar ook op de tafel simpel. Hierdoor richt je de aandacht op het eten en niet op al het andere.

4| Door een foto een klein beetje te bewerken met een simpel programma zoals Instagram kan je een bepaalde sfeer aan een foto geven.

5| Zoom in op een gerecht zodat je meer details en alle verschillende elementen/ingrediënten kan laten zien .

6| Maak een collage van je menu zodat gasten in een oog opslag kunnen zien wat ze kunnen verwachten.

Christine Rietveld

Dit zijn een paar kleine en handige trucs die er zeker voor zullen zorgen dat je in the picture komt bij gasten. Ik zou zeggen: probeer ze eens uit. Baat het niet, dan schaadt het niet. En sowieso is het gelijk weer een mogelijkheid om even lekker los te gaan met koken, wat altijd een goed idee is.

En ga zeker eens aan de slag met zoiets als Instagram want dit zorgt ook dat je meer gasten kunt krijgen als je regelmatig dingen post en zeker in samenwerking met ShareDnD! Voor meer voorbeeldfoto’s kijk eens op mijn Instagram.

Ik wens jullie succes met oefenen en proeven!

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief