Zoek
Sluit dit zoekvak.

Uit eten! Maar waarom in een huiskamer?

Uit eten gaan is populair. Of het nou een simpele daghap of een luxe diner is: het is heerlijk om niet na te hoeven denken over recepten, boodschappen doen, koken en afwassen. Uit eten gaan staat gelijk aan een avondje onbezorgd genieten. Je gaat lekker zitten, krijgt een drankje en terwijl jij aandacht besteedt aan je gezelschap slooft iemand anders zich voor je uit in de keuken.

Maar waarom zou je uit eten gaan in een huiskamerrestaurant? Heb je dan ook zo’n ontspannen avond zoals hierboven beschreven staat? Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Er zijn huiskamerrestaurants in allerlei vormen en maten. Je kunt er als besloten gezelschap eten of juist aanschuiven met (nog) onbekenden. Op ShareDnD.nl hebben we die twee opties los van elkaar gehaald. Zo kunnen we beide mogelijkheden bieden. Je kunt een menu boeken met een groep van je eigen keuze op een datum die jij zelf kiest. Maar je kunt ook een stoel boeken op de datum dat er een aanschuiftafel wordt georganiseerd. Dan schuif je aan bij een tafel met onbekenden.

sfeer buiten

Het voordeel van uit eten gaan in een huiskamerrestaurant met een besloten groep is dat je veel persoonlijke aandacht krijgt van de gastheer/gastvrouw en de hobbychef. Daarnaast is het fijn dat je meer privacy hebt. Zo heb je niet de drukte van een restaurant. Ideaal voor een uitje met je sportteam, collega’s of vrienden.

Anderzijds is het natuurlijk ook mogelijk om aan te schuiven met mensen die je (nog) niet kent. Het voordeel hiervan is dat je, naast lekker eten en drinken, nieuwe mensen leert kennen. Op die manier kunnen er leuke contacten worden gelegd. Wij krijgen vaak te horen dat mensen die elkaar via een aanschuiftafel hebben ontmoet ook daarna nog contact houden. Bijvoorbeeld om gezamenlijk activiteiten te ondernemen of omdat ze zakelijk overeenkomstige belangen hebben.

Hoe vaak komt het voor dat je in een ‘normaal’ restaurant gaat eten en de chef vol enthousiasme vertelt over het gerecht dat je voor je neus hebt staan? Of dat er na de koffie toch nog een flesje wijn open wordt getrokken omdat het zo gezellig is?

Eten in een huiskamerrestaurant zorgt voor een unieke ervaring, waarbij je in een intieme setting het enthousiasme van de hobbychef voelt. En natuurlijk waar je culinair wordt geprikkeld met mooi samengestelde menu’s en wijnen.

Wij denken niet dat huiskamerrestaurants het over gaan nemen van de ‘normale’ restaurants. Maar dat het voor een mooie toevoeging zorgt, is wat ons betreft zeker!

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief