Zoek
Sluit dit zoekvak.

Trends in tuinontwerp 2023

Eindelijk komt er een einde aan de uitzichtloze kou in Nederland. De eerste warme dagen zijn aangebroken. Dat houdt in dat jij waarschijnlijk al een aantal uurtjes hebt vertoefd in je tuin. Misschien heb jij het idee gekregen om je tuin wat te pimpen dit jaar. Maar wat zijn nou de nieuwste trends? En hoe realiseer je deze plannen? In deze blog lees je alle trends op het gebied van tuinontwerp in 2023.

  1. Natuurlijke kleurenpaletten

Steeds meer mensen kiezen voor een strak en minimalistisch ontwerp, met natuurlijke kleurenpaletten en weinig versieringen. Zachte, aardse tinten zoals verschillende tinten groen, beige, bruin en grijs worden gecombineerd om een rustige en ontspannen sfeer te creëren.

  1. Verlichting

Goede verlichting zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor veiligheid. Verlichting als Solar en LED wordt steeds populairder vanwege hun duurzaamheid en lage energieverbruik. Verlichting is essentieel als je ook ‘s avonds van je tuin wilt genieten. Vaak worden er ook verlichte objecten als lantaarns of tuinlampen toegevoegd.

  1. Duurzaamheid en biodiversiteit

Zoals eerder benoemd, speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in tuinontwerp. Ook het bevorderen van biodiversiteit speelt steeds meer op. Het gebruik van plantensoorten die het goed doen in de lokale omgeving, het verminderen van het waterverbruik en het creëren van habitat voor dieren zijn belangrijke aspecten van deze trend. Eetbare tuinen blijven in 2023 ongekend populair. Naast dat het kweken van je eigen groenten, fruit en kruiden duurzaam en goed voor het milieu is, is het ook nog eens goed voor je gezondheid.

  1. Technologische innovaties

Technologie speelt ook een rol in moderne tuinontwerpen. Er zijn verschillende technologische innovaties beschikbaar, zoals automatische irrigatiesystemen, slimme verlichting en tuinbeheer-apps die het gemakkelijker maken om de tuin te onderhouden en te controleren.

Nu kan het lastig zijn om sommige aanpassingen zelf uit te voeren. Daarom is het verstandig om een professioneel tuinontwerpbureau in te huren. Lars van Veenboer Tuinarchitectuur zal er persoonlijk voor zorgen dat jouw tuin er precies uit komt te zien zoals jij wilt. Neem vrijblijvend contact met hem op en geniet binnenkort van jouw prachtige tuin.

Heb je al een ontwerp maar zoek je nog een hovenier voor de uitvoering? Lees dan eens onze blog over Hoe een hovenier kan helpen bij het creëren van jouw droomtuin

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief