Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom een visuele arbeidsovereenkomst jouw nieuwe beste vriend is

Stel je voor: je bent op je eerste werkdag en in plaats van een stapel juridische documenten krijg je een kleurrijk, visueel overzicht van wat je werkgever van jou verwacht en wat jij kunt verwachten van hen. Welkom in de wereld van de visuele arbeidsovereenkomsten! Laten we eens duiken in waarom dit niet alleen een trend is, maar een revolutionaire manier om nieuwe medewerkers welkom te heten en duidelijkheid te scheppen in de soms o zo complexe wereld van arbeidscontracten.

Wat is een Visuele Arbeidsovereenkomst?

Een visuele arbeidsovereenkomst vervangt (of gaat vaak hand in hand met) de traditionele tekstuele contracten door gebruik te maken van afbeeldingen, schema’s, infographics, en zelfs video’s om de voorwaarden van een arbeidsovereenkomst uit te leggen. Denk aan diagrammen die de vakantiedagenregeling uitleggen, een infographic over de pensioenopbouw, of een leuke illustratie die de bedrijfscultuur samenvat.

Waarom Visuele Arbeidsovereenkomsten Gebruiken?

1. Verhoogde Duidelijkheid: Visuele informatie is vaak gemakkelijker te verwerken dan tekst. Door het gebruik van visuals kunnen complexe juridische termen en arbeidsvoorwaarden duidelijker worden gemaakt.

2. Betere Eerste Indruk: Het geeft een moderne, innovatieve indruk aan nieuwe medewerkers. Het laat zien dat je bedrijf transparantie en duidelijkheid waardeert.

3. Efficiëntie in Onboarding: Nieuwe medewerkers kunnen zich sneller de informatie eigen maken, wat het onboardingproces versnelt.

4. Verminderde Misverstanden: Door de visuele representatie zijn er minder misverstanden over wat van medewerkers wordt verwacht en wat zij van het bedrijf kunnen verwachten.

5. Verhoogde Betrokkenheid: Een frisse en visueel aantrekkelijke presentatie kan de betrokkenheid verhogen en de belangrijke details van de overeenkomst beter laten beklijven.

Hoe Implementeer Je Een Visuele Arbeidsovereenkomst?

1. Identificeer de Sleutelvoorwaarden: Begin met het identificeren van de belangrijkste voorwaarden en voorschriften die in het contract moeten worden opgenomen. Dit kunnen zaken zijn zoals werktijden, loon, vakantiedagen, ziekteverlof, etc.

2. Kies de Juiste Tools en Talenten: Overweeg het inschakelen van een professional, zoals een grafisch ontwerper, om de visuals te maken. Er zijn ook softwareprogramma’s zoals Canva of Adobe Illustrator die kunnen helpen bij het zelf ontwerpen.

3. Test en Verfijn: Voordat je de visuele arbeidsovereenkomst officieel maakt, test je het ontwerp bij een kleine groep nieuwe medewerkers. Verzamel feedback en maak aanpassingen waar nodig.

4. Train Je Team: Zorg ervoor dat je HR-team volledig begrijpt hoe ze de visuele overeenkomsten moeten uitleggen en gebruiken.

5. Juridische Check: Laat je visuele arbeidsovereenkomst altijd controleren door een jurist om zeker te zijn dat alle noodzakelijke juridische informatie correct en duidelijk is weergegeven.

Visuele arbeidsovereenkomst, een verfrissende en effectieve manier om nieuwe medewerkers te verwelkomen

Een visuele arbeidsovereenkomst kan een verfrissende en effectieve manier zijn om nieuwe medewerkers te verwelkomen en belangrijke informatie duidelijk over te brengen. Het breekt de conventionele aanpak en kan helpen om een positieve en blijvende indruk te maken op je team. Dus waarom niet het eens proberen? Misschien is het wel de verandering die je bedrijf nodig heeft!

Geïnspireerd om deze creatieve aanpak in jouw bedrijf te implementeren? Begin met een brainstormsessie met je HR- en design teams om te zien hoe je de standaard arbeidsovereenkomst om kunt zetten in een visueel aantrekkelijk en juridisch solide document. Veel succes!

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant
Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief