Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tips van hobbychef Gerty!

Je hebt een huiskamerrestaurant geopend, maar wat nu? Hoe zorg je ervoor dat gasten weten van je bestaan? Naast natuurlijk een profiel op AirDnD.nl zijn er nog een aantal zaken die je kunnen helpen. We vroegen populaire hobbychef Gerty om tips om je huiskamerrestaurant bekend te krijgen!

 1. Doe zelf aan promotie!
  Wanneer je succes wilt boeken zul je iets moeten doen om bekendheid te genereren, denk aan social media, mails naar familie, vrienden bekenden…. Dit kost wel wat tijd, maar dat is all in the game. Stuur ook soms een korte reminder vlak van te voren, enerzijds hebben legio mensen hun agenda snel vol geboekt, maar er zijn ook nog altijd “last minute” beslissers!
 2. Stel je menu goed samen!
  Breng variatie in je menu. Houd bij in een map wat en wanneer je wat maakt. En wie er was. Zo loop je niet het risico dat dat mevrouw X voor de tweede keer komt omdat ze het zo gezellig en lekker vond de eerste keer, maar hetzelfde toetje krijgt!! Erg slordig en een gemiste kans!
 3. Een goede voorbereiding is het halve werk
  Zorg dat je de mise-en-place goed hebt voorbereid! Dat scheelt enorm veel werk op de avond zelf! Werkt ook erg relaxed…. Zodat je de aandacht kan geven aan je gasten. Maak een soort checklist voor de boodschappen en de te bereiden gerechten. Let ook op wanneer je wat in bv de oven moet plaatsen, zodat alles op tijd gaar en klaar is… Timing is erg belangrijk!
 4. Maak een mooi profiel
  Wees eerlijk over jezelf en  de beschikbare ruimte. Creëer geen verwachtingen die je niet kunt nakomen. Wees zelfverzekerd, maar niet arrogant. Zorg dat je smakelijke foto’s plaatst, beter geen foto dan een rommelige onduidelijke foto! En werk vooruit…. Soms vinden mensen het fijn om in augustus al te zien wat je in oktober of november te bieden hebt! 
 5. Laat je passie zien!
  Ik houd van koken en van mensen. Wanneer ik mensen aan mijn lange tafel zie genieten en dat het onderling allemaal mixt en matcht, dan ben ik een gelukkig mens! Realiseer je dat gastvrouw/ heer zijn ECHT een vak is! (Die ervaring heb ik kunnen opdoen tijdens mijn periode als stewardess bij KLM!) 

Tags

Deel dit artikel:

Ook interessant

Geef een reactie

Categorie

Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste blogs en interessante kortingscodes rechtstreeks in je mail krijgen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief